Historie

Ontstaan van de band:

De band BEER bestaat sinds 1993.
Het komt voort uit de cabaretgroep Plus Minus (finalist Leids Cabaretfestival, reprise Kleine Komedie). Onder de naam TACT werd in voorprogrammas gespeeld van bands als Klein Orkest en Noodweer. Na een aantal bezettingswisselingen is er wederom een ververst swingend repertoire,
waarmee zowel versterkt als akoestisch in den lande wordt opgetreden. BEER is meerstemmige zang in combinatie met gedreven gitaarwerk, ondersteund door een stuwend bas- drums tandem.

De leden van Beer zijn:

Hans Kapteyn (zang & gitaar)
Jeroen Venema (gitaar & zang)
Ramon Sijpestijn (bas & zang)
Edwin Helwerda (slagwerk)
 

Gasten (verschilt per optreden):

Sven Cobben (toetsen)
Jelske Hoogervorst (saxofoon)

Oudleden van Beer zijn:

Jan Maarten Fernig (saxofoon)
Richard Meijer (geluid)
Michael de Wee (drums)
Ruud Maas (basgitaar)
Klaas Huizinga (drums & zang)
Richard Elbersen (saxofoon)
Berendjan Zwiers (gitaar)
Arik Politi (toetsen)
Henk Drijfhout (basgitaar)
Maria van Schie (zang)
Christa van Schie (zang)
Claus Stromenger (gitaar)


BEER treedt zowel versterkt als akoestisch op in het hele land, onder andere in het Openluchttheater in het Vondelpark, de Melkweg, Winston Kingdom en Stairway to Heaven. Verder op het Oosterpark-, Torentijd!-, Xposure-, Leids Ontzet-, Berghpop- en het Make My Dayfestival. Beer speelde live voor AT5 Regionale TV Amsterdam (De Zwoele Stad), Call TV, TV Noordholland, Salto TV en Radio Amsterdam.

Maandblad FRET:

"De teksten op de CD Alleen Met zn Allen van BEER zijn helder en de bezongen onderwerpen herkenbaar. De opgedane ervaring is te horen in traditioneel opgebouwde liedjes waar zon beetje alles aan klopt."

Maandblad LiveXS:

"Het Amsterdamse Beer maakt muziek volgens de beste nederpoptradities. Het titelnummer van de CD 'Alleen met zijn allen' is niet alleen een leuke vondst, maar is tevens een mooi up-tempo nummer met een melancholische ondertoon."
 

Publiciteit:

Voor publicitaire doeleinden kun je een persfoto (.jpg-formaat), een podiumplan (.doc-formaat) en/of een biografie (.doc-formaat) downloaden.

band